Hye in gloednieuwe vestiging

Na de inhuldiging van de kantoren in februari 2013, werden in maart ook de staalateliers, werkplaatsen en magazijnen definitief verhuisd naar de nieuwe site te Burcht.
De nieuwe site, op een terrein van 20.000 m², strategisch gelegen op de oever van de Schelde, biedt Hye de mogelijkheid de groei van het bedrijf verder te zetten.

Kantoorgebouw

In het najaar van 2011 werd gestart met de bouw van het nieuwe kantoorgebouw voor de firma's Hye en Argex. Het ontwerp, dat van de hand is van het gerenommeerde architectenbureau Jaspers-Eyers , voorziet in een mooi, modern en representatief gebouw mét uitstraling. De nieuwe burelen zijn multifunctioneel en flexibel zodat het gebouw geen beperking zal vormen voor de constante groei van beide bedrijven. Bovendien werd de nadruk gelegd op laag energieverbruik en comfort, dat zich weerspiegeld in een gesofisticeerd HVAC-systeem dat alle werknemers van een ideaal werkklimaat voorziet. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan een 70-tal bedienden, allen met een prachtig uitzicht op de Schelde.

Staalatelier

Om de coördinatie tussen expertise en productie vlot te laten verlopen, werd bovendien geopteerd het nieuwe staalatelier in de directe nabijheid van de burelen op te trekken. Hierbij werd gekozen voor een betonnen industriebouw met een grondoppervlakte van 84 m bij 48 m en een hoogte van 12,5 m. Aan de achterzijde werd een poort voorzien met een hoogte van 9 m en een breedte van 15 m, die het zal toelaten grote geproduceerde stukken via het water af te voeren naar de verschillende waterbouwprojecten.
Qua hijs- en manipulatiecapaciteit werd het staalatelier voorzien van twee 25-tons, twee 10-tons en twee 5-tons rolbruggen. Deze zware investering zal in de toekomst lonen inzake tijdswinst en grootte van de stukken die gefabriceerd kunnen worden.
Daarenboven zal het vernieuwd machinepark met CNC-gestuurde brandtafels, volautomatische zaagmachines en boormachines een nieuwe dimensie geven aan de in-house staalproductie.

Magazijnen en werkplaatsen

Ter bevoorrading van onze werven bevinden er zich twee magazijnen op de nieuwe site: een depot voor de verbruiksgoederen en klein materieel dat deels geautomatiseerd is en een depot voor elektrische benodigdheden.
De elektriciens en mechaniekers beschikken daarenboven over uitgebreide werkplaatsen waardoor materieel en wagenpark in eigen beheer spoedig hersteld of onderhouden kunnen worden.

 

 

Hye film fr

Contact

Kruibeeksesteenweg 162, 2070 Zwijndrecht

Tel. : 03/250 13 80 - Fax : 03/252 47 95 - Email : hye@hye.be
BTW BE 0404 646 287 - RPR Antwerpen


Made by Wax! Interactive