Historiek

Gestart met waterbouw in 1929 en omgevormd tot een NV in 1941 is Hye uitgegroeid tot één van de leidende bedrijven in waterbouwwerken in België.

De firma kende haar grootste expansie in het kader van het Sigmaplan waar de verhoging van de dijken, de versteviging en aanpassing van de bestaande infrastructuren en kunstwerken aan die nieuwe dijkhoogtes grote kennis en vakmanschap vergde.

Dit plan werd door de Belgische regering opgezet voor de vrijwaring van het ganse Scheldebekken na de overstromingen in de jaren '70 en '80.

In dit kader bouwde Hye NV op haar terreinen aan de Scheldeoever te Burcht een verankerde damwand over een lengte van 402 m, die als laad- en loskade is ingericht.

Ook de enorme groei van de grote havens zoals Antwerpen, Gent en Rotterdam was voor de directie een enorme uitdaging die resulteerde in hoog gekwalificeerde uitvoeringen en realisaties...

De motivatie, kennis en flexibiliteit van het personeel heeft Hye NV de mogelijkheid gegeven zich te ontwikkelen tot een rendabele en klantgerichte waterbouwonderneming.

Het bedrijf is met de jaren uitgegroeid tot een dynamische onderneming met een overtuigend groeiperspectief. Een team van professioneel personeel verzekert steeds de beste kwaliteit.

 

 

 

Activiteiten

De waterbouwonderneming Hye NV heeft zich gespecialiseerd in verschillende activiteiten:

Waterbouw: Kaaimuren, Steigers, Vlottende constructies, Onderhoudswerken, Sluizen en sluisdeuren, Dukdalven, Dijken en oeververdediging, Herstelling averijen, Bergingen en Heiwerken

Burgerlijke bouwkunde: Bruggen, Betonconstructies, Betonherstellingen

Hye film fr

Contact

Kruibeeksesteenweg 162, 2070 Zwijndrecht

Tel. : 03/250 13 80 - Fax : 03/252 47 95 - Email : hye@hye.be
BTW BE 0404 646 287 - RPR Antwerpen


Made by Wax! Interactive