HYE

BEDRIJF

Met een stevig fundament van 90 jaar specialisatie in waterbouw en staalbouw is HYE een toonaangevend bedrijf in België en Nederland. De nieuwe HYE site aan de Schelde in Antwerpen ademt ambitie, vernieuwing en innovatie uit. Met een blik op de toekomst bouwt HYE aan uitdagende waterprojecten van morgen die een duurzaam milieu en een bloeiende economie ondersteunen.

Onze geschiedenis

Dankzij een diepgaande historiek in waterbouw staat HYE vandaag op scherp voor de toekomst.

In 1929 richtte de Antwerpse familie HYE haar eigen waterbouwbedrijf op. Het vooruitstrevende bedrijf verraste menig concurrent gedurende de vrijwaring van het Scheldebekken na de overstromingen in de jaren ’70 en ’80. Naast de haven van Antwerpen, zochten ook de havens van Gent, Zeebrugge en Rotterdam een specialist waterbouwkunde. En die vonden ze bij HYE. Na een organische groei en slimme investeringen heeft HYE de voorbije 90 jaar een indrukwekkend portfolio uitgebouwd met uitdagende overheids- en privéprojecten in heel Vlaanderen en Nederland.

Onze mensen

HYE telt 160 geëngageerde medewerkers met uiteenlopende expertises. 

Ingenieurs, projectleiders, HR- en finance-specialisten, staalbewerkers, kraanmachinisten, schippers, fotolassers, onderwaterlassers, heiers, werfleiders, calculators, werkvoorbereiders… Op de werf of op kantoor, iedereen bouwt op zijn of haar manier mee aan de waterbouwkundige projecten en milieu-uitdagingen van morgen. We beschikken over een groot staalatelier met een directe toegang tot de Schelde waardoor we tegemoet kunnen komen aan elke vraag van de klant. Een scheepswrak bergen of een grote stalen constructie op maat maken? Ons team houdt wel van een uitdaging en rolt de mouwen al op.

Onze toekomst

De modal shift: goederentransport van de weg naar het water.

Dankzij een hedendaags kantoorgebouw, staalatelier, magazijn en werkplaats is geen water te diep voor HYE. Onze medewerkers hebben een grote passie en ambitie om vanaf het startschot tot de oplevering feilloos waterbouwwerk te leveren. Wij hebben de expertise en middelen in huis om een langetermijnoplossing te bieden voor de files: goederentransport via water. 

Maak kennis met onze specialisaties >>

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x