HYE

Renovatie deur 3 Vandammesluis Zeebrugge

Type werken

Renovatie van deur 3 van de Vandammesluis in Zeebrugge.

Enerzijds vervangt HYE de looprails van de sluisdeur, anderzijds voert HYE een aantal kleinere randactiviteiten uit zoals wrijfhouten vervangen, mechanische vervangingen en revisies, schilderwerk, rubbers vervangen en staalherstellingen. 

Omdat de sluis te allen tijde in werking moet blijven, worden de werken uitgevoerd in twee fases van droogzetting: een fase zonder drooglegkuip en een fase mét drooglegkuip. In de eerste fase voeren we de randactiviteiten uit, tijdens de laatste fase worden effectief de rails vervangen. Om tijdens deze activiteiten te vermijden dat de sluisvloer - die slechts 70 cm dik is - zou breken door opduwend water onder de sluis, plaatsten we ballast in de deurloop van deur 3. In totaal legden we samen met K&C Diving, Sarens en Gardec 96 stalen slabs, goed voor in totaal 2300 ton ballast. 

Uitvoeringsperiode

Zomer 2022 - Zomer 2024

Klant

Afdeling Maritieme Toegang

Wist je dat...?

... de Vandammesluis 25 meter diep is en dat er beneden altijd een microklimaat heerst? Zomert het boven volop? Dan kan je beneden werken in een aangename 18 à 19 °C. Omgekeerd geldt hetzelfde in putje winter, want dan kan je beneden nog steeds in je t-shirt staan.

... er in totaal zo'n 30 containers met oesterschelpen werden afgevoerd? Deze schelpen verwijderden we van de wanden van de deurkamer. Elke container is goed voor 10 ton aan oesterschelpen.

Meer foto's van de uitvoering van deze werken vindt u hier.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x